Nit Jove en Campo de fútbol La Murta

Av. de la Murta, s/n, 46800 Xàtiva, Valencia, España
jueves, 18 de agosto de 2022
22:00h

TESA

Tesa és una rapera del poble d’Almussafes (València) amb un estil únic que l’ha portada a liderar una escena urbana valenciana en creixement i expansió constants. La seva música, que mescla hip hop clàssic amb música electrònica i altres influències urbanes, parteix de tres constants fonamentals: Arrels , Feminisme i Festa.

L’any 2017, Tesa va debutar amb el disc Al-Tesa, produït per Loren D , que la va posicionar entre les artistes més imprescindibles i respectades del País Valencià. Aquest 2019 publica el seu segon treball, que es titula Rural (Halley Records), i on, amb la producció de Mark Dassousa, aborda amb el talent i la destresa habituals estils com rap, música tradicional i,en aquesta ocasió, molta música electrònica. Com ens té acostumats, el flow de la valenciana tracta temàtiques com la llengua, la lluita del poble i altres sorpreses que es descobreixen en escoltar el disc.

EL DILUVI

Todo en El Diluvi es una cuestión de identidad. De apostar por la identidad propia, pero también por las demás. De fomentar la empatía y ponerse también en el lugar del otro. Una identidad e identidades que se vehiculan a través de la diversidad. Porque todo en ellos es también diversidad: estilística e idiomática. Estilística porque fun- den, como muy pocos, el folk, el reggae, la cumbia, el pop, los ritmos balcánicos y la electrónica.

Herederos de un legado que se remonta a históricos del folk valenciano como Al Tall o Carraixet, creativamente hijos de la enorme figura de Ovidi Montllor y sabios actualizadores de esa herencia mediante la fusión con otros estilos y una sonoridad plenamente actual y vigente, El Diluvi son un septeto originario de la comarca de L’Alcoià, con su base de operaciones inicialmente en la ciudad de Alicante desde 2011 (“Alacant, bandera clara”, es uno de sus himnos), con una trayectoria a sus espaldas que les ha hecho acreedores de ser considera- dos uno de los mejores grupos de mestizaje sonoro del país. De hecho, así lo reconocieron los premios Ovidi Montllor de 2019 en la categoría de mejor disco de mestizaje por Junteu-vos (Halley Supernova, 2019), el disco más maduro y completo de una trayectoria que cuenta también con episodios tan brillantes como los autoeditados Motius (2014), Alegria (2015) o Ànima (2017). O la reciente “Paraules silenciades”, adelanto del que será su nuevo disco, en 2022.

MAFALDA

Imprevisibles en el so, coherents en el missatge, radicals per analitzar els problemes, elles són MAFALDA. Creadores del seu propi gènere i encunyant un so cada vegada més propi, la banda valenciana explota tot el seu potencial en cada actuació. A la garra sonora de les cançons se'ls suma l'espectacle de llums que les acompanya. A més d'una posada en escena renovada, aquest any ens porten nou treball.

Neixen el 2010 i no triguen a treure el seu primer disc Música Basura (2012). Dos anys després llancen Nos deben una vida (2014) on trobem una de les seves cançons més influents '' En guerra ''. La última vez que te escucho (2016) és el penúltim disc, el qual les posiciona a tot l'estat espanyol i porta a la banda als millors i més importants festivals de l'estat. El seu últim treball Palabras Forman Caos (2018) et proposa un repte i obliga a viatjar a centre del teu univers per descobrir les paraules que formen el teu caos i el concepte que les defineix.

Ja entrat el 2018 ens sorprenen amb Las que faltaban (2018), un documental sobre les vivències i experiències de les dones que vertebren el panorama musical.

Amb una llarga trajectòria a les seves esquenes i després de cremar molta sola i carretera, Mafalda continua amb moltes històries per explicar. Aquest 2021 rebrem Les Infelices, el seu cinquè disc amb el que han volgut fer una oda a la generació maleïda, a la seva generació. En ell, Mafalda segueixen sent fidels a el rock per acompanyar el seu missatge.

Compra tus entradas aquí

Ubicación

Av. de la Murta, s/n, 46800 Xàtiva, Valencia, España
Vendedores oficiales
Nit Jove